16. 6. 2024   |   svátek má Zbyněk
 

Třešňová bublanina

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
cukr mletý 150 gramů
mouka pšeničná polohrubá 140 gramů
vanilkový pudink 1 sáček
hera 100 gramů
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících přidáváme střídavě pudink a mléko, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali a vysypali strouhankou a posypeme třešněmi. Pečeme zvolna v dobře předehřáté troubě.


 


RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s batáty a dýní na víně

Postup: Batáty oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vsypeme na lech s vyššími... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...